Maie Orav – pool sajandit Tarvanpääga

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maie Orav.
Maie Orav. Foto: Arvet Mägi

Tarvanpääd aastast 1968 juhtinud ning praegu ansambli mentorina tegutsev Maie Orav, keda tarvanpäälased kutsuvad hellitavalt Emaoravaks, ütles, et Tarvanpää 70 aastasse on jäänud väga erinevaid jälgi. “Me kõik jätame siia jälje, kõik inimesed, kes on elanud planeedil Maa,” sõnas tantsujuht.

“Meie põlvkonnal on olnud huvitav elukäik – nii palju sündmusi ja muutusi. Esimene rühm, kes alustas 1946 Leonide Viirese juhendamisel, tantsis esimesel sõjajärgsel rahvakunstiõhtul aastal 1947. Sestpeale on Tarvanpää osalenud kõikidel tantsupidudel. See on üks märk, et jäljed on olnud pidevad, ehkki nagu elus ikka, on olnud tõuse ja mõõnu,” arutles Maie Orav.

Kui Leonide Viirese tööd jätkanud Ellen Urbus kutsus Maie Orava Tarvanpäässe, hakati taotlema tantsuansambli nimetust ja tuli tõestada võrdväärsust teiste Eesti kõrgetasemeliste kunstiansamblitega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles