Õhuväelaste käest pääses vaid üks lennuk

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhutõrjepataljon korraldas eile Rutjal lahinglaskmised raketisüsteemist Mistral, Belgia kaitseväe üheteistkümnest minilennukist toodi alla kümme.
Õhutõrjepataljon korraldas eile Rutjal lahinglaskmised raketisüsteemist Mistral, Belgia kaitseväe üheteistkümnest minilennukist toodi alla kümme. Foto: Marianne Loorents

Õhutõrjepataljon korraldas täna Rutjal lahinglaskmised raketisüsteemist Mistral, Belgia kaitseväe üheteistkümnest minilennukist toodi alla kümme.

Õgutõrjepataljoni ajateenijad ja kõrgema sõjakooli kadetid tegid kokku kümme lasku, mis kõik tabasid. Üks lennumasin pääses “terve nahaga” tänu sellele, et ühe raketi laskmisel tekkis tõrge ja surmakutsar ei saanudki pesalt lendu.

jalaväebrigaadi teabeohvitser Sander Mändoja selgitas, et tõrge tekkis raketile jahutusseadme lülitamisel. Treeningseadeldisel käib see kergelt, kuid päris raketil pisut raskemini, ja see oligi põhjus, miks jahutusseade korralikult ei kinnitunud. Mändoja sõnul saabki juhtunust õppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles