Talumistasudega hakatakse hüvitama saamata jäänud tulu

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliinide alla jääv maa on küll eraomandis, kuid vabalt seal toimetada ei saa. Kui postid on kesk põldu, on nendega jama väga palju.
Elektriliinide alla jääv maa on küll eraomandis, kuid vabalt seal toimetada ei saa. Kui postid on kesk põldu, on nendega jama väga palju. Foto: Elmo Riig / Sakala

Paljud maaomanikud on kokku puutunud järgmise probleemiga: elektrivõrgu tõttu pole võimalik maad harida. Metsamehed näiteks elektriliinide alusel maal ja selle ümber puid kasvatada ei saa.

Kehtiva seaduse järgi peab elektriettevõte selle eest maamaksu hüvitama. Maaomanikud võitlevad juba ligi 20 aastat selle eest, et võrguettevõte hüvitaks ka saamata jäänud tulu. Nüüd on justiitsministeerium välja töötanud kava hüvituste õiglasemaks maksmiseks.

Justiitsminister Urmas ­Reinsalu sõnul on praegu olukord selline, et üldjuhul tuleb maaomanikule omandireformi käigus koos tehnovõrguga omandatud maa eest hüvitada ainult maamaksu kulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles