Vaos peavad talguid koos nii kohalikud kui varjupaigataotlejate keskuse elanikud

Kristel Kaljuvee
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühiste jõududega tehakse Vaos korda ka varjupaigataotlejate keskuse ümbrus.
Ühiste jõududega tehakse Vaos korda ka varjupaigataotlejate keskuse ümbrus. Foto: Meelis Meilbaum

Üleriiklikku talgupäeva tähistatakse täna Vaoski. Juba hommikul kell 10 kogunesid kohalikud ja varjupaigataotlejate keskuse elanikud Vao mänguväljakul, et ülesandeid ja töövahendeid jagada.  

Üldiselt hõlmavad talgutööd okste riisumist ja prügi korjamist.

Põhirõhk pandi mänguväljakule, kus kõik Vaos elavad lapsed pidevalt mängimas käivad, mistõttu vedeles seal maas nii jäätisepabereid kui plastpudeleid ja muud prahti. Kõige tegusamad toimetajad olid seal sobilikult just asjalikud lapsed ise.

Aga töökäsi jätkus mujalegi - tragid talgulised asjatasid majaümbrustes, jalgpalliplatsil, teede ääres ja pargis.

Külavanem ja talgujuht Mihkel Mehiste leidis, et säärased ühised koristuspäevad on tore võimalus varjupaigakeskuse elanikke kohalikku ellu integreerida. “Kuidas me muidu neile meie kombeid tutvustada saame?” rääkis ta. “Tegelikult on soe tunne vaadata, kuidas kõik koos tööd teevad.”

Mehiste sõnul on seni olnud mureks, et teisest kultuuriruumist pärit inimesed käituvad prügiga erinevalt.

Näiteks on olnud juhtumeid, kus prügikotid jäetakse konteinerisse tõstmise asemel hoopis nende kõrvale vedelema. Mõnikord on tema sõnul isegi prahti üle rõduääre loobitud. “Nii tekib kohalike ja keskuse elanike vahel tühisest asjast hõõrumisi,” sõnas ta.

Siiski avaldas ta lootust, et säärased talgupäevad aitavad Vao külla rohkem üksmeelt ja teineteisemõistmist tuua.

Et väikese Vao peale oli talgulisi kokku ligi 60, saavad heakorratööd tehtud ilmselt üsna ruttu. Talgupäeva lõpetab ühine söömaaeg. Varjupaigakeskuse elanikud valmistasid usinatele töökätele lõunaks lavašileibasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles