Rakvere kalmistumure saab peagi lahenduse

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika sõdurite ette valmistatud platsile uuel surnuaial, mis ilmselt hakkab kandma Palermo kalmistu nime, saab matma hakata tõenäoliselt järgmisel aastal, kas sinna ka tavandimaja ehitatakse, ei tea praegu veel keegi.
Ameerika sõdurite ette valmistatud platsile uuel surnuaial, mis ilmselt hakkab kandma Palermo kalmistu nime, saab matma hakata tõenäoliselt järgmisel aastal, kas sinna ka tavandimaja ehitatakse, ei tea praegu veel keegi. Foto: Meelis, Meilbaum, Marianne Loorents, eskiis

“Siia mahume kõik ära,” näitas Rakvere abilinnapea Rainer Miltop Lilleoru tänava äärde jäävat metsatukka, kuhu linn kavandab uut kalmistut.

Täpsemini on tegu küll tillukese nn vaestekalmistu laiendusega. Mullu raadasid USA sõdurid Ameerika päeva raames metsa all ühe paraja platsi võsast puhtaks, nüüd on ka teede jaoks sihid sisse aetud.

“Kui hästi läheb, siis veel selle aastanumbri sees ehitame sinna tee valmis,” kõneles Miltop. Erinevalt teistest Rakvere kalmistutest ja ka Tõrma kalmistust tuleb uus kalmistu selline, kus peateesid mööda autoga sõita saab, et kirstuga matmisplatsile lähemale pääseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles