Kas õnnelik võib olla vaid mõne kuu?

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatarlane Rašid Kušajev ja ukrainlanna Irina soovivad abielluda, ja kui Eesti võimud lubavad neil siia jääda, siis kavatseb paar väikese maalapi rentida ja seda harima hakata.
Tatarlane Rašid Kušajev ja ukrainlanna Irina soovivad abielluda, ja kui Eesti võimud lubavad neil siia jääda, siis kavatseb paar väikese maalapi rentida ja seda harima hakata. Foto: Meelis Meilbaum

Peaaegu kõik praegused keskealised mäletavad kunagist Poola kineastide tehtud menuseriaali “Kaalul on rohkem kui elu”, mis naelutas telerite ette miljoneid. Järgneva loo põhjal võiks samuti vändata põneva seriaali, kuid seal oleks teise maailmasõja sündmuste asemel tänapäevased õudused.

Rahvuselt tatarlane Rašid Kušajev on sündinud 1964. aastal Usbekistani pealinnas Taškendis ja lõpetanud sealse venekeelse keskkooli. Tema insenerist isa ja agronoomist ema on samuti tatarlased, kuid kodus suheldi vene keeles. Sõbrad rääkisid samuti peamiselt vene keelt ja seepärast Kušajev usbeki keelt suurt ei oska. “Vaid mõned sõnad,” täpsustas ta. Pärast keskkooli läks Kušajev õppima ametikooli mikroelektroonikat, kuid selles vallas ta tööd ei saanud. Samuti on ta õppinud raamatupidamist, kuid 1980ndate lõpus alanud tagakiusamised Usbekistanis tõmbasid kriipsu peale ka raamatupidaja karjäärile. “Meid peeti seal võõrasteks,” selgitas mees.

Eluohtlik põgenemine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles