Kundlate kodu ehib mälestustahvel Jakob Liivale

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakob Liiva kunagises majas elab praegu perekond Kundla: Mart, ema Marika, Johannes, Villem ja isa Juhan (puudub pildilt).
Jakob Liiva kunagises majas elab praegu perekond Kundla: Mart, ema Marika, Johannes, Villem ja isa Juhan (puudub pildilt). Foto: Marianne Loorents

Sellel nädalavahetusel on muuseumiöö, mis avab inimestele uksed ajalooliste pärlite juurde. Üks aare, lindgrenlik maja, täis aegu ja lugusid, paikneb Rakveres munakividega kaetud väikesel Viru tänaval.

Marika Kundla, kelle pere kodu asub ajaloolises rohelises hoones, millel tahvel, et selles majas elas aastatel 1918–1938 kirjanik Jakob Liiv, räägib, et tal tekkis paar päeva tagasi sõnulseletamatu soov uurida ning lugeda kirjaniku ja kunagise Rakvere linnapea, teatri idee algataja kodukotuse kohta. 

“Mäletan lapsepõlvest, kui naabritädi jutustas, et Jakob Liiv kolis siia, kui maja oli saja aasta vanune. Samuti meenutas ta, kuidas Jakob Liival käis külas tollal noor luuletaja Kersti Merilaas,” meenutab Kundla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles