Rabamatkad ja tõrvikuretked – elamused ka juhendajale

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahto Neideku juhendatavad rabamatkad algavad tihti Linnumäe loodustalust.
Ahto Neideku juhendatavad rabamatkad algavad tihti Linnumäe loodustalust. Foto: Meelis Meilbaum

Ahto Neidek on ettevõtja, Neidekute pereettevõttele kuuluvad Vaksali Trahter Tapal ning Õnnela külalistemaja ja Linnumäe loodustalu Kadrina vallas Ohepalus.

Lisaks toitlustamisele, majutusele ning mõnusa äraolemise pakkumisele korraldab Ahto Neidek aga ka mitmesuguseid retki loodusesse: peamiselt matku Ohepalu rabas, aga ka näiteks talviseid tõrvikuretki. “Kõik sai alguse hoopis kanuumatkadest,” kõneles Ahto Neidek.

Neidek rääkis, et eelkõige pakuvad rabamatkad võimalust viibida puutumatus looduses ning liikuda. “Üks asi on käia mööda laudteed, teine räätsadega õõtsikuid pidi,” märkis retkejuht. Matkade pikkus oleneb seltskonnast, tavaliselt on need paari-kolmekilomeetrised, aga on muidugi ka pikemaid. Peaaegu alati käiakse koos matkajatega ka Ohepalu Suurjärve ääres, mis on Lääne-Virumaa suurim järv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles