Ulvi poiss on parem kui Soome meister

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Rüütel (keskel) koos oma juhendajate Priit Trahvi ja Priit Karjasega valminud võidutöö taustal.
Erik Rüütel (keskel) koos oma juhendajate Priit Trahvi ja Priit Karjasega valminud võidutöö taustal. Foto: Erakogu

Eelmisel nädalal peeti Soomes Seinäjokis Taitaja võistlusi. Eesti kutseõppureid esindas ka Ulvi noormees Erik Rüütli, kes äsja lõpetas Räpina aianduskoolis maastikuehituse eriala – tema võistlustöö tunnistati esikoha vääriliseks.

Taitaja on Soome kutsemeistrivõistlus, Eesti Noore Meistri analoog. “Tänaseks olen kahekordne Noor Meister maastikuehituse erialal. Võistlusele läksin seetõttu, et osalen detsembris Rootsis toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel EuroSkills maastikuehituse erialal,” rääkis Erik Rüütli. Võistlustules oli 45 alal umbes 450 noort, kes omandavad koolis kutset või on äsja kooli lõpetanud.

Rüütli rääkis, et kui Eestis õpitakse maastikuehitust kahes koolis, siis Soomes on valida 20 kooli vahel. Taitaja näol oli tegu finaaliga, kuhu kutsuti võistlema ka väljastpoolt Soomet, näiteks Hiinast, Prantsusmaalt, Venemaalt, kokku 22st riigist. Eestlasi osales tänavu seitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles