Ametikool õpetab keevitajaid otse töökohas

Kristel Kaljuvee
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere ametikooli direktor Kuno Rooba andis STM Worksi tootmisjuhile Marianne Lehtsalule üle sümboolse puidust käe.
Rakvere ametikooli direktor Kuno Rooba andis STM Worksi tootmisjuhile Marianne Lehtsalule üle sümboolse puidust käe. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere ametikool ja metallitööstusettevõte STM Works allkirjastasid koostöölepingu, mille järgi saavad pea kõigist firma töötajatest õpilased. Päriselt kooli nad aga minema ei pea, tunnid toimuvad hoopis töökohas.

Töökohapõhine õpe on tööandjate seas üha enam populaarsust koguv õppevorm: ettevõtte töötajad arvatakse küll ametikooli nimekirja, nad saavad õpilase hüvesid (stipendiume, soodustusi, isegi koolilõunatoetust) ning kooli diplomi, kuid õpe toimub hoopis ettevõttes. Peale selle läbimist on võimalik sooritada ametikooli kulul ka kutseeksam.

Just sellise koostöölepingu sõlmisid Rakvere ametikool ja Kundas tegutsev metallitööstusettevõte STM Works. Firma juhatuse liikme ja tootmisjuhi Marianne Lehtsalu sõnul naasevad (tinglikult) koolipinki 15 sealsest 20 töötajast, nende hulgas ka tootmisjuht ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles