Kunagises turuhoones pakutakse sušit

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peakokk Maksim Hani äripartner Ivan Štšur (paremal) koos kokk Danil Šarapoviga. Rakveres vähem kui kuu aega avatud olnud söögikoha on üles leidnud ka kliendid Jõhvist.
Peakokk Maksim Hani äripartner Ivan Štšur (paremal) koos kokk Danil Šarapoviga. Rakveres vähem kui kuu aega avatud olnud söögikoha on üles leidnud ka kliendid Jõhvist. Foto: Marianne Loorents

Rakvere ajaloolises turuhoones on neljandat nädalat avatud Ocean Sushi Baar. Kaks aastat Jõhvis hästi toiminud söögikoht on nüüd laienenud. Ja juba nüüd on peakokk Maksim Hanile selge, kui erinevad on inimeste maitseeelistused – ka sušimaailmas.

Mõne aasta eest otsustasid lapsepõlvesõbrad Maksim Han ja Ivan Štšur ühist äri ajama hakata: Ivan tegutses ehitusäris ning Maksim armastas väga Jaapani kööki, ta oli töötanud mitmes restoranis, kuigi kutsetunnistused on tal hoopis teistel aladel. Köök tõmbas siiski rohkem. Nõnda lõid sõbrad OÜ Ivmala Grupp ja avasid Jõhvis Keskväljaku tänaval Ocean Sushi Baari. Praeguseks on söögikoht hästi sisse töötatud, meeskonnas on 13 inimest ning tekkis mõte avada veel üks paik. Kaaluti Narvat ja Rakveret ning otsustati viimase kasuks.

“Siin olid saadaval väga hea asukohaga ruumid,” märgib Maksim Han. Kõik ehitati-kujundati enda maitse järgi – reggae-stiilis peopaik Kümme Trummi muudeti söögikohaks, kus beežides toonides interjööris on mõningaid jaapanipäraseid elemente, taotluslik hämarus ja värviküllane lastenurk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles