Rakvere spordikool tähistab väärikat juubelit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on Rakvere spordikoolil kõvasti paremad tingimused kui aastal 1946, mil esimesed noored organiseeritult sporti tegema hakkasid.
Praegu on Rakvere spordikoolil kõvasti paremad tingimused kui aastal 1946, mil esimesed noored organiseeritult sporti tegema hakkasid. Foto: Agnes Aus

70 aastat tagasi, 1946. aasta kevadel, rajasid Rakvere noored spordihuvilised tolleaegse Virumaa spordikomitee esimehe Johannes Altsoo eestvedamisel Rahvaaeda spordiväljaku ja alustasid noorte organiseeritud sporditegevusega.

Need olid esimesed sammud noorte­spordi arendamiseks ja Rakvere linna spordikooli loomiseks. Spordikooli juhataja käskkirjaga alustasid 10. juunil 1946 spordikoolis tööd kergejõustiku- ja jalgpalliosakond.

Õppetunnid toimusid vast rajatud spordiplatsil tammikus, vallimäel ja sooja ilma korral linna väliujulas. Sügisel alustasid õppetööd ka suusa- ja võimlemisosakond. Nüüd koguneti Pikale tänavale endise pedagoogikakooli tillukesse ahiküttega võimlasse, kus toimusid võimlemisetunnid ja kust siirduti ka suusa- ja jooksutreeningutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles