Õpetajad nägid padjatehase köögipoolt

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltic Fibresi tarneahelajuht Helen Toiger räägib nende ettevõtte jaoks olulisimast – kvaliteedist.
Baltic Fibresi tarneahelajuht Helen Toiger räägib nende ettevõtte jaoks olulisimast – kvaliteedist. Foto: Tööandjate keskliit

Koolmeistrite silmaringi laiendamiseks ja õpilastele edasiõppimisvõimaluste tutvustamiseks viib tööandjate keskliit õpetajad tootmisettevõttesse. Kolmapäeval näidati Rakvere põhikooli meeskonnale Baltic Fibresi tehases unimütside lemmikute valmimist.

Innovaatiline mikrokiust tekke ja pallkiust patju tootev Inglismaa päritolu ettevõte asub Haljala lähedal. Ekskursiooni alguses jaotatakse õpetajad kahte rühma. Isegi laste kilgetega harjunud pedagoogid topivad tropid kõrva kogu õppekäigu ajaks. Praktiline (kooli)tund annab infot organisatsiooni iga üksuse kohta.

Ettevõttes on nüüdisaegne eriväljaõpet nõudev tehnika. Kinnistub teadmine, et maailm selles valdkonnas on muutumas. Rakvere põhikooli direktor Lea Pilme ütleb, et ka tema kujutlus tehasest oli pigem sarnane õmblusettevõttega nii-öelda klassikalises ehk vanas mõistes. “Selgub, et tegemist on kõrgtehnoloogiliste seadmetega, mis teevad ära suure osa tööst, ja õmbluste asemel on palju kasutusel nõnda-öelda keevitamist. Vaja ei ole mitte õmblejaid, vaid seadmete operaatoreid,” räägib Pilme, keda üllatavad ka tootmismaht, toodangu mitmekesisus ja ülikõrged kvaliteedinõuded.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles