Nädala kaja: Raagus õisi täis lehekuu

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Viita-Neuhaus.
Anu Viita-Neuhaus. Foto: Marianne Loorents

Rohkem kui aasta tagasi käisin iga päev sisse ja välja ühe linna helge nimega tänaval asuva ­maja garaažiuksest. Sellest, ­mille alla jäi eelmisel pühapäeval neljaaastane laps. Väike poiss, kelle vanemad üürisid meie korterit ... Samal päeval olid uudisteportaalid täis teateid sellest, et hukkus pargitud auto järelhaagise tagant teele jooksnud viieaastane laps.

Sama vana põnn kaotas päevi varem elu manööverdava metsaveoki rataste all. Vaevalt paarkümmend aastat vanem oli Kiltsi lennuväljal toimunud omaalgatusliku kiirendusvõistluse ohver. Järjestikku toimunud gaasiõnnetustest väikeste lastega pole just palju aega möödas.

Sellised katastroofid, mis lõikasid läbi elamata elud, hakkavad moodustama nädala mustrit. Ei, nad lausa halvavad selle nädala, pannes ikka ja jälle küsima: miks on toimunud viimasel ajal nii palju õnnetusi just laste ja noortega? Neis on kahtlemata pisut paratamatust, kuid ilmselgelt on siin ka mõtlemiskoht – meil kõigil tuleb olla ettevaatlikum, tähelepanelikum, hoolivam. Teiste inimeste suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles