“Süütud” alkoholipommid rändavad kommiriiulist alaealiste laste suhu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholikommid on lastele poest lihtsasti kättesaadavad.
Alkoholikommid on lastele poest lihtsasti kättesaadavad. Foto: Meelis Meilbaum

Ehkki alkoholikommidel on seaduslik luba olla kommiletis teiste maiustustega ühes rivis, tundub rummi, konjaki või viinaga täidetud või segatud šokolaad olevat pisut karm amps selleks, et iga laps võiks selle vabalt endaga ühes haarata.

“Need kommid on alkoholiga. Kas ma võin sulle neid müüa?” küsib äärelinna väikeses poes vanemaealine karmi olekuga kassapidaja poisilt, kes möödunud sügisel alustas kooliteed. “Ei, te vist ei tohi,” tuleb vastus väriseval häälel. Ja ... ometigi ulatab müüja hetke pärast lapsele paki Kalevi klassikalisi liköörikomme, mis sisaldavad puhast alkoholi – Viru Valget ja Vana Tallinnat – 4,5%. Ütlematagi on selge, et need kommid on lastele täiesti ebasobivad. Punkt!

Kuid katse proovida, kas alaealistel õnnestub alkoholikomme Rakvere linna poodidest osta, saab minna veel hullemaks. Kaubanduskeskuses, mis teenis eelmisel aastal soliidse kasumi, ei tee keskealine müüjanna teist nägugi, kui seesama poiss, kes eelmisel kuul tähistas kaheksandat sünnipäeva, tasub südamekujulise karbi eest, mille kaanepildil voolab punane liköör. Kommides on napsuprotsendiks märgitud lausa 14,7.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles