Eesti noored: vaesevõitu, aga vastutustundlikud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maanoortest tuleb vaid 18 protsenti rahaliselt hästi toime, selgub värskest Swedbanki rahaasjade teabekeskuse korraldatud uuringust.

Lisaks tuleb välja, et kuigi paljud inimesed näevad lastes pensionisammast, tuleb vanematel tegelikult ka kuni 30aastaseid järeltulijaid rahaliselt toetada. Vanematelt saab abi ligi 74 protsenti Eesti noortest. Sageli panevad vanemad järeltulijaile õla alla eluaseme soetamisel, aga tihti läheb noortel vaja ka muud laadi rahalist abi.

Keskmiselt teenib 18–30aastane noor 800 eurot kuus. Palgaootuseks nimetatakse aga maagilist 1000 eurot – neto. “Palgaootusega on nii, et mida kõrgem on sissetulek, seda kõrgemaks läheb ka ootus. Vanuserühmas 27–30, kuhu jõudnud noored on juba kogemusi omandanud ja karjääriredelil edasi liikunud, soovitakse ka juba 1500eurost netopalka,” kõneles analüütik Lee Maripuu uuringut tutvustades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles