Soolikaoja käekäik mõjutab suuresti kogu Selja jõe valgala seisundit

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päide suvilapiirkonnas on Kobras ASi hinnangul risk reostamiseks olemas – selle vältimiseks oleks mõistlik rajada kanalisatsioonitrassid.
Päide suvilapiirkonnas on Kobras ASi hinnangul risk reostamiseks olemas – selle vältimiseks oleks mõistlik rajada kanalisatsioonitrassid. Foto: Meelis Meilbaum

Selja jõe valgalal on olukord aastatega paranenud, kuid rahuloluks veel põhjust pole: põllumajandus­tegevus mõjutab nitraadi­tundlikku ala, Soolikaojas on liiga suur fosforisisaldus ning liiga palju naftasaadusi.

Mis puutub kalastikku, siis Selja jõe ülemjooksul on seisund halb ning keskjooksul ja Sõmeru jões kesine – põhjuseks paisud ja vee kvaliteet.

Kobras AS on teinud Selja jõe valg­ala reostuskoormuse uuringu, kaardistades Selja ja lisajõgede reostuskoormuse. Selleks vaadati üle loomapidamishooned, paisud, uuriti Soolikaoja Rakvere linnas olevat lõiku, jääkreostusobjekte ning suuremaid kanaliseerimata piirkondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles