Rakveresse rajatakse maailmatasemel skate-park

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue skate-pargi kõrgust näitavad Rakvere spordikeskuse ­direktor Marti Kuusik, müügijuht Rein Kopli ja haldusjuht Andres Uska.
Uue skate-pargi kõrgust näitavad Rakvere spordikeskuse ­direktor Marti Kuusik, müügijuht Rein Kopli ja haldusjuht Andres Uska. Foto: Marianne Loorents

Sel suvel saavad kreisilinna noored trikitajad uue skate-pargi. Suurem ja uhkem park ­ehitatakse seitse aastat vana ja halvas seisukorras trikiala asemele ning selle projek­teerimises osales Eesti parim trikirattur.

Skate-pargi suuruse demonstreerimiseks on Rakvere spordikeskuse direktor Marti Kuusik kaasa võtnud mõõdulindi, et näidata piltlikult ette uue pargi erinevust vanast. 

“Rakvere skate-park on rajatud 2009. aastal, praeguseks on see tugevasti amortiseerunud ja kasutajatele lausa ohtlik. Oleme viimastel aastatel tegelenud pidevalt pargi elementide lappimisega, kuid nüüdseks on ka konstruktsioonid läbi,” lausus Kuusik, kelle sõnul praegune park rekonstrueeritakse ja sõiduvõimalused avarduvad tublisti, sest parki rajatakse 12 uut elementi. 

“Lisaks saab park viiest väiksemast elemendist koosneva laienduse algajatele harjutamiseks. Park muutub kaks korda suuremaks nii laiuselt kui kõrguselt, sõiduvõimalusi tekib rohkem,” tutvustas spordikeskuse direktor.

Spordikeskus kaasas projekteerimisse ka kohalikud trikisõitjad, kes tunnevad spordiala võlu ja valu ning pargi igat nurka. Rakvere parima trikiratturi tiitlit hoidev Sven Lepasaar (19) oli üks neist, kellega spordikeskus pargi kavandamise ajal suhtles.

“Nüüd suhtlen iga päev ehitajaga, küsin, kas saan kuidagi aidata,” ütles aktiivne noor. Alates üheteistkümnendast eluaastast trikitanud noormees ootab uut uhket skate-parki väga. 

“Lõpuks on mul võimalik jõuda kõrgemale ja kaugemale. Vana skate-park oli ohtlik ja siin ei saanud end arendada. Eesti meistrivõistlustel sain aru, et teistel tegijatel on paremad võimalused. Nüüd tundub, et ka meie skate-park tuleb Euroopa tasemel – suur koht, kus saab kõiki trikke teha,” sõnas Lepasaar.

Pargi projekteerijad, ise aktiivselt sõitmisega tegelenud Uku Mark Pärtel ja Rasmus Paimre, tõid Rakvere pargi eripära ja tugevusena välja hubba-võimalused. “See on hästi pikk rajatis, mille kolmel küljel saab sõita,” ütles Paimre, kes saavutas 2013. aastal ekstreemspordivõistlusel Simple Session Eesti parima trikiratturi tiitli.

Nende meeste käe all on valminud trikitajate seas populaarsed ning hästitoimivad Tallinna Haabersti ja Pärnu Munamäe park.

“Rakveres lähtusid projekteerijad disainimisel sellest, et meie juurde oleks põhjust üle Eesti kokku tulla. Trikitajad otsivad erinevaid sõidukogemusi ja kahtlemata on valmiv park oma iseloomuga koht,” rõhutas Marti Kuusik.

Skate-pargi ehitusega alustab On­Wheels OÜ juunikuus ja sel suvel saavad trikitajad seda juba kasutada. Ehitus ­läheb maksma 55 700 eurot, sellest 30 700 õnnestus taotleda EASilt. 10 000 eurot kaetakse riigieelarvelise toetuse teel ja ülejääva osa tasub Rakvere linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles