Neerutis pannakse “tuled põlema”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmise aasta lõpust tegeldakse Neerutis ja selle ümbruses rahvusvahelise projektiga “Lights On!”, mille käigus püütakse üldsuse tähelepanu tõmmata kaheksale iidsele ja olulisele, kuid põhjendamatult vähe tähelepanu pälvinud paigale Eestis ja Soomes.

Kadrina valla kodulehelt saab teada, et lisaks Neeruti linnamäele heidetakse Eestis valgust ka Lõhavere linnusele, Varbola linnusele ning Keila-Joa pargile.

Ettevõtmise üheks eesmärgiks on objektide taristu uuendamine, mille eest vastutab riigimetsa majandamise keskus. Koostöös kohalike ettevõtjate ning aktivistidega on kavas välja töötada sündmused, teenused ja tooted, mis muudaksid Neeruti linnamäe nii oma kogukonnale kui turistidele huvitavamaks. “Lights On!” ühendab kultuurikorralduse ning loova ettevõtluse, pakkudes paiga kultuurilise elavdamise kõrval ka ühise turundamise võimalusi kohalikele ettevõtetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles