Moldova suursaadik armub Eestisse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moldova suursaadik Inga Ionesii.
Moldova suursaadik Inga Ionesii. Foto: Meelis Meilbaum

Eile külastas Lääne-Virumaad Moldova suursaadik Inga Ionesii, kes käis koos Moldova aukonsuli Einar Vallbaumiga Kundas ja Rakveres. Vaevalt kuu aega ametis olnud suursaadik ütles, et alustas tutvumist Eestiga siit, kuna Vall­baum on väga suur Moldova sõber.

“Mulle tundub, et Eestis teatakse Moldova kohta päris palju, tahaksin oma kodumaal Eestit rohkem tutvustada,” sõnas suursaadik. Ta meenutas, et Eesti ja Moldova pääsesid nõukogude impeeriumi kütkest ühel ajal, kuid Eesti on Moldovast oluliselt kiiremini arenenud. “Meil on teilt palju õppida, kuidas ühiskonda ja riiki arendada,” lausus Ionesii.

Esimest korda elus Eestisse sattununa leidus suursaadikul meie maa kohta vaid kiidusõnu. “Eesti on väike maa ja siin elab vähe inimesi, aga te suudate nii palju,” kiitis ta ning lisas, et kuu aja jooksul pole ta siinses elus täheldanud veel midagi negatiivset. “Iga päevaga armun Eestisse üha rohkem,” lausus suursaadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles