Rakvere ei olnud turismihooajaks valmis

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakveret tutvustav tulp ähvardab linnusekülastajat giljotiinina. Kõrval remonti vajav trepp.
Rakveret tutvustav tulp ähvardab linnusekülastajat giljotiinina. Kõrval remonti vajav trepp. Foto: Aarne Mäe

Ehkki suvine turismihooaeg on täiel rinnal alanud ja näiteks Rakvere linnust väisavad bussitäied külalisi, kisendab linnuse juurde viiv trepp remondi järele ning väge täis linna reklaamiv plafoon on lausa eluohtlik.

Selle, et Rakveres Vallikraavi tänavalt linnuse juurde viiv trepp on kehvas seisukorras ning kipub lagunema, on abilinnapea Rainer Miltopi sõnul tinginud aluspinna liikumine.

Kui Virumaa Teataja küsis aprilli alguses, mida linn olukorra parandamiseks teha kavatseb, vastas ametnik, et pinnasel lastakse pisut taheneda ja siis läheb trepp kindlasti remonti. Ta lisas, et korda tehakse ka trepi juures olev linna reklaamtulp.

Praeguseks on maa ammu tahe, inimesed peesitavad rannas, turistid ja lapsed voorivad mööda katkist treppi üles ja alla, kuid abilinnapea lubatud töid pole tehtud.

Rakvere linnuse juht Kaidu Tiirik ütles, et linnuse rahvale on mitu korda kurdetud, et trepi olukord on vilets. “Olen ise päris mitu korda linnavalitsusse helistanud, viimati paar päeva tagasi, ja kogu aeg lubatakse, et varsti saab korda,” rääkis Tiirik. “Aga inimesed pahandavad meiega ikka päris sageli,” lisas ta.

Eile vastas Rainer Miltop Virumaa Teataja päringule, et linnavalitsus peab tööde tellimisel võtma hinnapakkumisi erinevatelt firmadelt. “Praegu on ettevõtetel käed-jalad tööd täis ja pakkumised tulevad suhteliselt aeglaselt, aga hiljemalt esmaspäeval peaksid mehed juba objektidel peal olema,” lausus abilinnapea.

Mis puutub katkistesse ja pleekinud reklaamtulpadesse ning linna üldisse heakorda, siis avaldas Miltop lootust, et enne linnapäevi saab linn korda ja puhtaks.

“Ainult treppi selleks ajaks paraku korda ei jõua – see on lehisepuust ja tuleb välja, et trepi remontijat polegi nii lihtne leida,” sõnas ta.

Rakvere linnuses käib mai kahe viimase ja juuni esimese nädala jooksul kokku üle viie tuhande lapse. “Meil on kolm-neli eri programmi, mida neile pakume,” sõnas Tiirik.

Ta rääkis, et igal aastal tuuakse turule üks uus programm ning vanadest kasutatakse neid, mis lastele kõige rohkem meeldinud on. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles