Kadrina noorsportlased saavad toetusfondi

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kadrinas tegutseva ettevõtte HAKA Plast OÜ tegevjuhi Kaul Augasmägi initsiatiivil ja koostööpartnerite kaasabil toimub 28. mail Kadrina keskkooli staadionil teist aastat järjest omalaadne sportlik jõukatsumine, millel on üllas eesmärk.

Ürituse eesmärk pole välja selgitada üksnes konkreetse võistluse võitja, vaid pöörata tähelepanu ning panna alus Kadrina Noorsportlase Fondile.

Kadrina keskkooli staadionil jätkatakse mullu alguse saanud traditsiooni, kus osalejad läbivad kaitseväe üldfüüsilise testi, mida paljud kutsuvad suupärasemalt NATO-testiks.

Eelkõige füüsilist vormi, kuid ka võistlejate vaimu tugevasti proovile panev sportlik mõõduvõtt ei ole sugugi kergete killast. See koosneb kolmest alast, mida sooritatakse kindlate puhkepausidega: kahe minuti jooksul käte kõverdamist toenglamangust, kahe minuti jooksul istessetõusu

selililamangust, käed kukla taga sõrmseongus, ning 3200 meetri jooksust.

Sama test on kasutusel näiteks sisseastumiskatsetel kõrgemasse sõjakooli, samuti sooritavad seda ajateenijad ja tegevväelased kaitseväes.

HAKA Plasti kollektiivi meesliikmed läbisid testi mullu individuaalvõistlusena, kuhu kaasati ka mõned külalised. Üritus õnnestus igati ja loogilise sammuna otsustati see aasta hiljem korraldada atraktiivse võistkondliku mõõduvõtuna.

Üleskutse tänavusel võistlusel osaleda ja anda sellega oma panus Kadrina valla noorsportlase toetusfondi leidis positiivset vastukaja mitmelt poolt.

Värvikamatest tiimidest, kes kaasa teha on lubanud, võib märkida triatloniklubi 21CC, kes paneb välja nii meeste, naiste kui ka noorte võistkonna. Esimeste hulgas komplekteeris neljaliikmelise tiimi Kaitseliidu Viru malev, kel on Kadrinas väga aktiivne ja sportlik liikmeskond.

Oma võistkonnad on kirja pannud ka Kadrina keskkool, Rakvere kergejõustikuklubi ViKe, tarkvarafirma Codeborne, mõistagi HAKA Plast ja mitmed teised.

Loodava toetusfondi abiga osutub edaspidi võimalikuks pakkuda tuge tublidele ja perspektiivikatele Kadrina valla noorsportlastele nende eesmärkide saavutamisel.

Kõik ettevõtted ja eraisikud saavad anda oma panuse noorsportlase fondi juba praegu, tehes seda annetusena SA Kadrina spordikeskus arveldusarvele, ülekande selgituseks tuleb märkida “Kadrina Noorsportlase Fond”.

Võistkondliku NATO-testi algus on Kadrina keskkooli staadionil kell 10. Kõigile tasuta üritusel toimub ka põnnide (kahe- kuni viieaastaste) 100 meetri ja laste (kuue- kuni kümneaastaste) 400 meetri jooks.

Vahepausidel aitavad tuju ülal hoida Cadencia tantsurühm ja Kadrina Pasunakoor.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles