Rakvere Raibe: Kultuurihoone asemel võib kerkida jõllitamiskeskus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seltsimees kunstiteadlast huvitab pigem kunstiteose esteetiline pool kui probleemi sisse minek.
Seltsimees kunstiteadlast huvitab pigem kunstiteose esteetiline pool kui probleemi sisse minek. Foto: Rakvere Raibe

“Elu ja kombed on muutunud. See, mis tõi meid siia, ei vii meid edasi tänapäevases napakas nutimaailmas,” lausub sihtasutuse Tapa Uute Haiguste Maja (TUHM) kõneisik Jaak-Juta Bipolaar. TUHMi esindaja tutvustas meie toimetusele plaani rajada Rakverre suur jõllitamiskeskus nutiseadmete sõltlastele.

“Milleks ehitada rakverlastele aegunud formaadiga kultuurikeskus,” küsib hr/pr Bipolaar. “Kultuurimajade funktsioonid on ammu üle võtnud ostukeskused ja muud hinnapommivarjendid oma lõbusate kampaaniate ja seksikate öötsirkustega. Küll aga on jäänud tähelepanuta inimese uut tüüpi vajadused,” jõuab TUHMi suuvooder idee tuumale lähemale.

“Inimesed hõljuvad tänavatel kaootiliselt, pilk naelutatud telefoni,” jätkab TUHMi esindaja. “Neil pole paika, kus rahulikult enda ja teiste riistsõltlaste selfisid silmitseda ning laike lugeda. Niiviisi umbmääraselt kulgedes tekitavad nad näiteks liikluses ohtlikke olukordi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles