Tisleriõpilane võistles Soomes

Kristel Kaljuvee
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi lõputundidel läks kiireks, jäi meister kapiga rahule.
Kuigi lõputundidel läks kiireks, jäi meister kapiga rahule. Foto: Marianne Loorents

​Rakvere ametikoolis õppiv Clan-Gustav Aso pani oma võimed proovile Soomes Seinäjoel toimunud põhjanaabrite suurimal kutsevõistlusel Taitaja, kus võeti mõõtu paljudel aladel, lihunikutööst keevitamiseni.

Rakvere noormees võistles puutöös ja astus vastu üheksale tisleriõpilasele. Noor tisler jäi üheksandaks, mis on aga tema juhendaja ja kutseõpetaja Tõnu Suurkaevu hinnangul kõva sõna. “Soomes on tisleritöö üles ehitatud masinatööle, neil on tehnika, mida Clan-Gustav varem näinudki polnud,” rääkis ta ning lisas, et nii juhendid kui masinate käsklused olid soomekeelsed. Clan-Gustav Aso võistlusülesandeks oli valmistada kolme sahtliga kummut. Selleks oli tal aega kolm päeva – 20 tundi. “Täpselt nii kaua tegingi, kogu aeg kulus ära,” rääkis Aso.

Kuigi kapil on mõned väiksed vajakajäämised, jäi meister tööga rahule. “Viin kapi koju, panen seina äärde ja asjad sisse – ilus kapp ikkagi,” ütles ta lõbusalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles