3D-niit – säästlikem tudengiidee

Kristel Kaljuvee
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Marko Pomerants (vasakul) õnnitles Karbiketrajaid Negavati võidu puhul ja avaldas soovi nende leiutatud 3D-printeri niiti oma murutrimmeri jõhvi asemel kasutada.
Keskkonnaminister Marko Pomerants (vasakul) õnnitles Karbiketrajaid Negavati võidu puhul ja avaldas soovi nende leiutatud 3D-printeri niiti oma murutrimmeri jõhvi asemel kasutada. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere Targas Majas toimunud tudengite ressursisäästukonkursi Negavatt võitis Tartu ülikooli võistkond Karbiketrajad, millest 50% moodustab Rakverest pärit Tarmo Mölder.

Läinud nädalal kogunes Rakvere Tarka Majja hulganisti helgeid päid. Aset leidis keskkonnasäästlikkusele orienteeritud üliõpilaskonkurss Negavatt, kus pakuti välja innovaatilisi ideid, kuidas oma koolis energiat kokku hoida ja seeläbi ökoloogilist jalajälge vähendada.

Konkursile laekunud 55 ideest valiti välja kümme, mille autorid üksteiselt superfinaalis mõõtu võtsid. Enne lõpuüritust oli finalistidel aega kaks kuud, et oma ideed testida ning täiustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles