Järgmise õppeaasta eksamite ja tasemetööde ajad on juba paigas

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusministeerium on kinnitanud riigieksamite, ühtsete põhikooli lõpueksamite ning tasemetööde õppeained ja ajad järgmisel õppeaastal. Foto riigieksamist Rakvere reaalgümnaasiumis.
Haridus- ja teadusministeerium on kinnitanud riigieksamite, ühtsete põhikooli lõpueksamite ning tasemetööde õppeained ja ajad järgmisel õppeaastal. Foto riigieksamist Rakvere reaalgümnaasiumis. Foto: Kristel Kaljuvee

Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi kinnitas riigieksamite, ühtsete põhikooli lõpueksamite ning tasemetööde õppeained ja ajad järgmisel õppeaastal.

2016/2017. õppeaastal toimub eesti keele riigieksam 24. aprillil, eesti keel teise keelena 26.-27. aprillil, inglise keel 2. – 9. mail, matemaatika 12. mail.

Prantsuse, saksa ja vene keele riigieksamitena toimuvad rahvusvaheliselt tunnustatud võõrkeele eksamid.

Järgmise õppeaasta ühtsed põhikooli lõpueksamid on 2017. aasta juunikuu alguses. Eesti keel 1. juunil, matemaatika 7. juunil.

Valikeksam kas bioloogias, keemias, füüsikas, geograafias, ajaloos, ühiskonnaõpetuses või kirjalik osa inglise, prantsuse, saksa või vene keeles 13. juunil. Inglise, prantsuse, saksa või vene keele valikeksami suuline osa 13. –14. juunil.

Põhikooli kolmanda lõpueksami valiku teeb õpilane järgmise aasta 1. veebruariks.

Järgmise õppeaasta tasemetööd toimuvad järgmiselt: 3. klassi tasemetöö eesti või vene õppekeelega koolides vene keeles 10. mail, 3. klassi tasemetöö matemaatikas 16. mail, 6. klassi tasemetöö eesti keeles või vene õppekeelega koolides eesti keeles teise keelena 3. mail, 6. klassi tasemetöö matemaatikas 9. mail, 6. klassi tasemetöö ajaloos, inimeseõpetuses, kehalises kasvatuses, kunstis, käsitöös ja kodunduses, loodusõpetuses, muusikas, tehnoloogiaõpetuses, tööõpetuses, võõrkeeles, ühiskonnaõpetuses või vene õppekeelega koolide puhul vene keeles 18. mail. 6. klassi kolmanda tasemetöö täpsem aine selgub enne tasemetöö toimumist.

Tasemetöö annab õpilastele ja koolidele infot aine omandamise kohta ning seda saavad koolid kasutada  õppeprotsessi arendamiseks. Tasemetööd ei saa aluseks võtta õpilasele hinde panemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles