Sõjaveteran vestles Ameerika endise presidendiga ja kätles prints Harryga

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raigo Roots (keskel) kohtus George W. Bushiga esimest korda.
Raigo Roots (keskel) kohtus George W. Bushiga esimest korda. Foto: Erakogu

Afganistanis teenides surmasuust pääsenud, kuid mõlemad jalad kaotanud ja nägemiskahjustuse saanud Viru-Nigula noormees Raigo Roots kohtus Ameerikas Võitmatute Mängudel (Invictus Games) endise presidendi George W. Bushi ja Suurbritannia printsi Harryga.

Haavatud sõjaveteranide spordimängude idee algataja ja patrooni prints Harryga on Roots kohtunud neljal korral. Nüüdki andis kuninglik kõrgus medalistidele auhinnad üle ja päris meeste käekäigu kohta.

“Prints Harry küsis, kuidas läks ja kuidas mängudel meeldib. Temaga mingit ametlikku juttu ei ole. Ta on väga sõbralik,” rääkis Raigo Roots.

“Ta suhtlebki pigem nagu sõdur sõduriga. Briti sõdurid saavad temaga läbi kui võrdne võrdsega. Ta ei suhtle teistega kui alluvatega.”

George W. Bushi nägi Roots esmalt Võitmatute Mängudel osalevate sportlaste perede üritusel, kus ekspresident kõnega üles astus. Võistluste ajal käis Bush soojendust tegevate võistlejatega juttu puhuma. “Ta käis ringi ja rääkis juttu. Kes tahtis, sai temaga pilti teha. Ta tundus lahe vana olevat. Mingit ülbust ei olnud,” kõneles Roots ja lisas, et temalt päris Bush, kuidas võistlused edenevad ja kuidas muidu läheb. “Surus kätt, tegime pildi ja ta liikus edasi.”

Kui hiljem ameeriklastega rääkides jutuks tuli, et sportlased Võitmatute Mängudel nende endise presidendiga kohtusid, olid kohalikud väga üllatunud. Keegi neist ei olnud Bushi oma silmaga näha saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles