Neli Muuga kandi küla tähistasid sünnipäeva pihlakaid istutades

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval toimus viies Muuga külade päev, mille raames tähistati nelja küla juubelit. Iga küla auks lauldi üheskoos ja istutati pihlakas.

„Kauges külas“ oli laul, mida igaüks Muuga küla sünnipäeval enne puu istutamist kaasa laulis. Selle 490 aasta vanuses külas istutasid pihlaka põlised külaelanikud. Nii toimiti laupäeval ka teistes külades. Rajaküla ja Alekvere esmamainimisest möödub tänavu 300 aastat, Vassivere küla saab 290 ning Muuga küla 490 aastat vanaks. Uhkes ehtes sõideti päeva hommikutundidel külad läbi. Kuulati lühiettekannet küla ajaloost, räägiti elanike kaetud hommikukohvilauas vallajuhtide ja külalistega paiga tänapäevast, rõõmudest ja muredest, peeti meeles külaelu edendajaid.

Pihlakate istutamise idee autor Ilma Lausvee rääkis, et iga kord tuleb lihtsalt midagi huvitavat välja mõelda. „Iga küla valis puudest välja just sahhalini pihlaka, sellel on sügisel punased marjad ja lehed,“ jutustas Lausvee. Tema sõnul oli põnev ka see, et Muuga külade ajalugu on huvitav. „Noorem põlvkond ei tea ju kolhoosiajast midagi, eks siis rääkisime,“ nentis Lausvee, kelle jaoks oli meeldiv üllatus, et Alekvere külas lehvis sinimustvalge lipp. Iga külarahvas valis ka ise laulud ja kõikjal oli kaetud kohvilaud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles