Üle-eestilisel piimanädalal pakutakse kokteile ja viiakse lapsed lauta

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimakari.
Piimakari. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Sõmerult alguse saanud üle-eestilise piimanädala „Piim – päeva pärl!“ raames toimub piimakokteilide võistlus ning koolilastele tehakse ekskursioone piimafarmidesse.

1. juunil tähistataval rahvusvahelisel piimapäeval toimub Tallinnas Tornide väljakul Piimafestival, kus üks tähtsamaid ettevõtmisi on Eesti põhikoolide piimakokteilide võistluse finaal. Piimafestival toimub laupäeval alanud üle-eestilise piimanädala raames.

Põnevaks ettevõtmiseks on ka 2. juunil kooliõpilastele korraldatav avatud piimafarmide päev, kus ligi 2300 õpilast lähevad 30 piimafarmi tööga tutvuma. Lääne-Virumaal osalevad koostöös koolidega Roela Suurtalu ja Voore mõis.

4. juunil toimub Imaveres Eesti Piimandusmuuseumis ka XI üleriigiline Piimapäev.

„Tähistame tänavu esimest korda üleriigilist piimanädalat, mille eesmärgiks on esile tõsta piima kui väärtuslikku toiduainet ja kohalikke piimatootjaid, kes oma igapäevase tööga toovad meie toidulauale värske ja kvaliteetse piima ning mitmekesise valiku piimatooteid. Piimanädal sai alguse laupäeval Lääne-Virumaal Sõmerul toimunud maaelu festivalil, kus põllumajandus-kaubanduskoda pakkus piimabaaris maitsvaid piimakokteile. Nädala jooksul saavad tuhanded Eesti lapsed rohkem teada piimast ja piimatootmisest,“ ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles