Eesti noortel on võimalus osaleda üleeuroopalisel kübervõistlusel

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortel on võimalus osaleda kübervõistlusel. Foto on illustratiivne.
Noortel on võimalus osaleda kübervõistlusel. Foto on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Eesti NATO Ühing koostöös Kehtna majandus- ja tehnoloogiakooli ning  Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutusega korraldavad 6.-7. juunil üle-eestilise virtuaalvõistluse "Päästke Dogeland", mis on ühtlasi ka eelvooruks 7.-11. novembril Saksamaal toimuvale "European Cyber Security Challenge 2016" võistlusele.

"Järjest enam räägitakse julgeoleku valdkonnas küberkaitse ohtudest ja võimalustest. Eestist on saanud küberkaitse alal arvamusliider," ütles Eesti NATO Ühingu juhatuse esimees Krista Mulenok. "Kui eelmisel aastal aitasime käivitada maailma esimest küberkaitse õppesuunda Põltsamaa Ühisgümnaasiumis, siis nüüd seisame selle eest, et noored talendid saaksid oma oskused proovile panna üleeuroopalisel kübervõistlusel."

Osalema on oodatud 14-30–aastaseid noori kuni neljaliikmeliste meeskondadena. Meeskonna liikmed saavad valida enda seast meeskonna juhi, Windowsi- ja vabavaraspetsialisti, tarkvaraarendaja või veebidisaineri. Hindamine toimub kahes kategoorias – vanuses 14-19 ja 20-30. Võisteldakse nii küberkaitse kui ka -ründe osas.

Eesti eelvoorust pääsevad edasi kuni 16 inimest, kellest omakorda valitakse välja 10-liikmeline Eesti esindusvõistkond. Eelvoorust väljavalitutel tuleb olla valmis ka 3-5–päevaseks koolituseks tänavu suvel. Riigi infosüsteemi amet (RIA) plaanib Eesti meeskonda võõrustada ja tutvustada küberturvalisuse tagamise igapäevast tööd.

Esindusmeeskond pannakse kokku Eesti NATO Ühingu poolt koostöös partneritega ning tiimi sõidu- ja elamiskulud kaetakse. Projekti toetab haridus- ja teadusministeerium ning koostööpartneritena panustavad Tallinna Ülikooli digiturbe labor, RIA, Kaitseliidu küberkaitseüksus ja Põltsamaa Ühisgümnaasium. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles