Kadrina neiu vallutab järjest suuremaid moelavasid

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moedisainer Karmen Mänd ütleb, et tema kollektsiooniga, mille keskmes on aed, suudab suhestuda igaüks: oled sa siis eestlane, šveitslane või ameeriklane.
Moedisainer Karmen Mänd ütleb, et tema kollektsiooniga, mille keskmes on aed, suudab suhestuda igaüks: oled sa siis eestlane, šveitslane või ameeriklane. Foto: Marianne Loorents

Ülemöödunud nädalavahetusel ERKI moesõul üles astunud Karmen Mänd teadis varases lapsepõlves, et temast saab moedisainer. Et esialgu tuleb hoopis kutseharidust omandama minna, tema plaanidesse aga ei kuulunud.

Oma unistuse teokstegemiseks käis Kadrina keskkooli lõpetanud Karmen Mänd juba keskkooli ajal moedisaini eriala ettevalmistuskursustel Eesti kunstiakadeemias. Jõudis eksamiteni ja tegi need ära, kuid tasuta kohta akadeemiasse ei saanud.

“Kuna oleksin pidanud õppimise eest maksma, otsustasin, et leian aastaks alternatiivi. Nii tuligi idee õppida rätsepaks – hea baasharidus. Rõivaste töötlemine on ju moedisaini alus,” kõneleb Mänd ja lisab, et pärast aasta kestnud õpinguid sai ta aru, kui hea on see haridus, mille tööstushariduskeskus annab. Need oskused, mis ta sealt sai, on täiesti asendamatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles