“Ecco la primavera” Vihula mõisas

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiili vanamuusikaansambel esitab muusikat keskajast varabarokini.
Kiili vanamuusikaansambel esitab muusikat keskajast varabarokini. Foto: Erakogu

Vihula mõisa kaunist miljööd rikastavad 5. juunil algusega kell 17 sajanditetagused võluvad helid: külla tuleb Kiili vanamuusikaansambel ja kõlab kevadine muusika keskajast varabarokini.

Koostöös tippsolistidega antakse kevadsuvisel hooajal kontserte kavaga “Ecco la primavera”, mis viib kuulajad ajarännakule 13.–17. sajandi Euroopa maadesse: palverändurite radadele, õukondadesse, armunute unelmaisse. Kõlab eeskätt kevade- ja armastusteemaline muusika. Solistid on Kädy Plaas-Kala (sopran), Tõnis Kaumann (bariton) ja Jose Antonio Page Ramirez (trompet). Kiili vanamuusikaansambel, kes tegutseb Heili Meibaumi juhendamisel, on pikaajalise lavakogemusega noortekollektiiv.

Enam kui tosina tegevusaasta jooksul on antud üle 300 kontserdi Eesti eri paigus: mõisates, kirikutes, kontserdisaalides; on esinetud raadios ja televisioonis, antud välja kaks CD-plaati, kogetud publikumenu kontsertreisidel USAs, Kanadas, Iirimaal, Hispaanias, Soomes, Rootsis ja mujal. Virumaa publikule on ansambel tuttav juba varasemast. Rakveres esineti viimati aprillikuus kontserdiga “Elav muusikaajalugu”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles