Muuga kandi külasid ehib juubelipihlakas

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuga kandi külasid ehib juubelipihlakas.
Muuga kandi külasid ehib juubelipihlakas. Foto: Anu Viita-Neuhaus

Laupäeva hommikul kõlas neljas Muuga kandi külas laul. Viiendal külade päeval tähistati väärikaid juubeleid kohvilauaga ja sahhalini pihlakat istutades.

Kõigile tuttav laul “Kauges külas” kõlas Muugas, külas, mille esmamainimisest möödub tänavu 490 aastat. Auväärne võimalus päeva ja tähtpäeva puhul pihlakas mulda panna oli iga küla põliselanikel. Alustati Vassivere külas, mis peab 290. aastapäeva, edasi liiguti Rajakülla ja Alekverre, mille esmamainimisest möödub tänavu 300 aastat.

Pihlakate istutamise idee autor Ilma Lausvee jutustas, et igas külas räägiti ajaloost, muljetati hommikukohvilauas paiga tänapäevast, rõõmudest ja muredest, peeti meeles külaelu edendajaid. Lausvee tõi päeva eriliste hetkedena välja selle, et külad valisid puudest välja just sahhalini pihlaka – koduhoidja puu. “Sellel on sügisel nii kaunid punased marjad ja lehed,” ütles Lausvee ja kiitis Alekvere küla rahvast, kes oli juubelit tähistama tulnud sinimustvalge lipu all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles