Hoitud ja alusharitud lapsed

Kairit Pihlak
, Rakvere abilinnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairit Pihlak.
Kairit Pihlak. Foto: Erakogu.

Rakvere lasteaiamaastik on jõudsalt arenenud. Oleme lastele vajalike aia- ja hoiukohtade loomisega tegelemisest jõudnud uute väljakutseteni lastele parima keskkonna loomisel. Möödas on ajad, mil räägiti lasteaiakohtade puudusest. Rakveres on õnneks aru saadud, et lasteaiakohad ei ole kinni ainult uute lasteaedade ehitamises, vaid teenust võib vabalt pakkuda ka erasektor. Nii on näiteks Kauri lasteaed katnud suure osa linna vajadustest. Viimastel aastatel on lisandunud lastehoidusid, kus ettevõtlikud naised on võtnud vastutuse ja pakuvad lastehoiuteenust privaatses keskkonnas.

Laste vajadused on eri eluetappidel erinevad. Kuni kolmanda eluaastani on lapsel kahtlemata kõige parem olla koos ema või isaga. Paraku on paljud vanemad sunnitud pärast vanemahüvitise saamise lõppu minema tööle. Sellises olukorras on lapsele kõige sõbralikum variant hoidjatädi või lastehoid kodu lähedal.

Alates kolmandast eluaastast on mõistlik pöörata rohkem tähelepanu oskuste omandamisele, mida lasteaias õppekava järgi ka tehakse. Sügisest on linnas asjad korraldatud nii, et kõik lapsed, kes on saanud õppeaasta alguseks kolmeaastaseks, saavad soovi korral lasteaiakoha linna lasteaias või eralasteaias. Alla kolmeaastastele lastele, kelle perekond seda vajab, on tagatud lapsehoiuteenus linna lastehoidudes või eralastehoidudes. Oluline on siinjuures see, et hoidude hinnad on sügisest ühtlustunud ja pole vahet, kas hoidu peab linn või erasektor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles