Lahemaa rahvuspark peab homme sünnipäeva

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme tähistatakse Palmses Lahemaa rahvuspargi 45 aasta juubelit. Lahemaa looduskeskuses on võimalik tutvuda püsinäitusega piirkonna loodus- ja kultuuriloost ning näha killukest Arne Kaasiku fotokogust.

Lahemaa rahvuspargi kauaaegne direktor Arne Kaasik tegi juubilarile hindamatu kingituse – ligi 20 000 slaidist koosneva fotokogu koos rahvuspargi ja looduskaitse ajalugu kajastavate materjalidega. “Kingitud fotokogu on peegeldus rahvuspargi püsiväärtustest ajas – loodusest, maastikest ja kultuurist ning inimestest, kes rahvuspargi on kujundanud. Oleme väga tänulikud selle usalduse eest,” rääkis keskkonnaameti looduskaitse juhtivspetsialist Maret Vildak.

Rahvuspargi moodustamine 1. juunil 1971. aastal oli oluline sündmus Eesti looduskaitse ajaloos, kuna loodud rahvuspark oli esimene omataoline tolleaegses kaitsealade süsteemis ning sel oli oluline osa eesti rahvusliku identiteedi hoidmisel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles