Juhtkiri: Suvehooaeg on avatud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud nädalavahetus, kuigi kalender näitas alles maikuud, avas Lääne-Virumaal kahtlemata suveürituste hooaja. Põhjust oli minna mitmele poole: Kundasse linnapäevadele, Jänedale aiapäevadele, Muuga kanti külapäevadele, Tamsallu vallapäevadele, Sõmerule maaelufestivalile.

Kindlasti leidus päris palju inimesi, kel oli laupäeval raske otsustada, kuhu oma sammud seada. Ja oli ka neid, kes soovisid nii mõnestki ettevõtmisest osa saada, aga ei pääsenud, sest olid seotud ettevõtmistega kodukohas.

Paraku oli tänavu oodatud ja armastatud Jäneda laadal nii ostjaid kui kauplejaid tavapärasest vähem, sest samal ajal oli ka Sõmeru maaelufestival. Sestap võidaksid tulevikus kõik, kui suurte laatade planeerimisel – eriti selliste, mis toimuvad samas maakonnas – jälgida, et need ei satuks ühele ajale. Muidu tekibki seis, et nii müüjad kui ostjad peavad ühest võimalusest loobuma.

Mai viimane nädalavahetus pole paraku ainus, mis üritustest tulvil. Juulis-augustis on ruumi ettevõtmiste korraldamiseks samuti. Miks mitte valla päevadega augusti lõpus hoopis uut hooaega alustada, selmet vanale suve hakul punkt panna?

Kuid positiivsemast poolest: kui valikut on rohkesti, saab igaüks meelepärase valida. Vastasel korral on lugu nii nagu suvelavastustega: tahaks vaatama minna, aga piletid on mitu kuud varem läbi müüdud. Kuhu see kõlbab? Nõudlus ja pakkumine pole üldse kooskõlas. Aga sellest lähtudes tundub, et suure laadaarmastuse kõrval ihkavad inimesed ka kultuursemat laadi meelelahutust. Kellele on meeltmööda rahvarohked peod-kontserdid, kus tuleb külg külje kõrval seista, kes eelistavad intiimsemat atmosfääri.

Üks on aga kindel, suveürituste põuda eestlastel küll karta ei maksa. Ja nende kolme kuu jooksul püüame kõik maailma asjad korraga ära teha, et siis järgmise suveni hooleta oleks.

Mis aga hinda puutub, tasub investeerida eelkõige kogemustesse. Ägedad mälestused kaaluvad sageli materiaalsed väärtused üles. Meelde jääb ju see, et veetsid nädalavahetuse sõprade või perega midagi mõnusat tehes, mitte see, mis sul tol päeval seljas oli või mis autoga kohale sõitsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles