Lääne-Virumaad külastasid Skandinaavia ja Baltimaade vabatahtlike kaitseorganisatsioonide ülemad

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaad külastasid Skandinaavia ja Baltimaade vabatahtlike kaitseorganisatsioonide ülemad.
Lääne-Virumaad külastasid Skandinaavia ja Baltimaade vabatahtlike kaitseorganisatsioonide ülemad. Foto: Kristel Kitsing/ Lääne-Viru maavalitsus

Neljapäeval võttis maavanem Marko Torm Kaitseliidu Viru malevas konverentsil SCANBAL 2016 vastu Skandinaavia ja Baltimaade vabatahtlike kaitseorganisatsioonide ülemaid, tutvustades neile  lühikese ettekande käigus maakonda.

„Mul oli heameel, et eesotsas Virumaalt pärit brigaadikindral Meelis Kiiliga olid ametikandjad valinud kohtumiseks ja leppe allkirjastamiseks just Viru maleva ja Lääne-Virumaa pealinna. Taolise kõrge juhtkonna kogunemine väljaspool Tallinna on pigem ebatavaline ja usun, et see annab indu just meie kaitseliidu liikmetele. Viru malev on oma üle 800 liikmega teinud viimase kümnekonna aastaga tohutu hüppe ja ainult positiivsuse suunas. Hästi juhitud, motiveeritud liikmeskonna ja hea väljaõppega vabatahtlik kaitseorganisatsioon on meie kaitsepoliitika üks alustalasid,“ kommenteeris Torm.

Küsimusele, kas kõrged ohvitserid ka maakonna vastu huvi tundsid, vastas maavanem, et tema soovitus oli kindralitele ja teistele juhtidele jätta maakonda nii palju raha kui võimalik. Selle sõnumi võtsid eri riikide esindajad vastu rõõmuga ja lubasid ka vastavalt toimida.

Kahepäevasel konverentsil SCANBAL 2016 arutati riikide julgeoleku ja vabatahtliku riigikaitsega seotud teemasid. Erilist tähelepanu pöörati julgeolekuga seotud arengutele Läänemere regioonis ja Venemaa tegevusele maailmas.

Konverentsil osalesid Taani, Rootsi, Läti, Leedu, Eesti ja Soome vabatahtlike kaitseorganisatsioonide juhid. Tegemist on teise niisuguse konverentsiga. Esimene peeti mullu Taanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles