“Kodutunne” tõi suurpere vanasse talumajja mugavust

Kristel Kaljuvee
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurpere Meidla. Pildil Mai-Liis (vasakul), Stella-Mia, Älis, ema Anneli ja tema süles pesamuna Marleen, tagumises reas on pere meespool, poeg Siim ja isa Janek. Perepildilt on puudu kaks pere vanimat tütart, Mari-Liis ja Theresa.
Suurpere Meidla. Pildil Mai-Liis (vasakul), Stella-Mia, Älis, ema Anneli ja tema süles pesamuna Marleen, tagumises reas on pere meespool, poeg Siim ja isa Janek. Perepildilt on puudu kaks pere vanimat tütart, Mari-Liis ja Theresa. Foto: Marianne Loorents

Tillukese Vorsti küla hingekirjas on 16 inimest. Üheksa nendest moodustavad Loomu talus elava seitsmelapselise Meidlate perekonna, kelle mõni aeg tagasi ostetud vana talumaja üles kõpitsemises lõi eelmisel nädalal kaasa ka “Kodutunde” meeskond.

Anneli (39) ja Janek (38) on elanud oma laste, kitsede, jäneste, koerte, kasside, kanade ja partidega kodutunnet lausa õhkavas vanas talus vaid aasta jagu. Kuigi talukompleksi käidi piilumas juba viis aastat tagasi, saadi tormist räsitud ja varaste rüüstatud maja päris endale alles pea kaks aastat hiljem.

“Tulime siia, rohi oli põlvini ja maja võssa kasvanud, aga teadsime kohe, et see on meie kodu,” meenutas Anneli taluhoone poole viidates. On raske uskuda, et praegu kenasti kaskede, õunapuude ja sirelite embusesse mähitud vana talumaja ümber laiuva hooldatud muruplatsi asemel oli vaid mõned aastad tagasi metsik puuderägastik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles