Eesti saab kingiks miljon leiba

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rukkikuningas Hans Kruusamägi (vasakul) kutsub juuni alguses traditsiooniliselt rahva kokku ja tähistab siis rukkipäeva. Nii ka eile.
Rukkikuningas Hans Kruusamägi (vasakul) kutsub juuni alguses traditsiooniliselt rahva kokku ja tähistab siis rukkipäeva. Nii ka eile. Foto: Meelis Meilbaum

Rukkikuninga päeval Äntus sõlmiti kaks olulist koostöölepet, mis peaksid aitama meie toidulauda rikastada.

Eesti Põllumeeste Keskliit, rukkiselts, Leibur ja Tartu Mill allkirjastasid saja rukkipõllu ja miljoni juubelileiva leppe, mittetulundusühingud PAIK, Arenduskoda, Partnerid ja Ida-Harju Koostöökogu aga LEADER-projekti “Põhja-Eesti kohalik toit”.

Maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti ütles, et Eesti riigi sajandaks sünnipäevaks on kingitusi välja mõeldud päris palju, põllumajanduse poolelt on aga saja rukkipõllu ja miljoni juubelileiva projekt üks esimesi. Lemetti avaldas lootust, et põllumeeste juubeliplaane tuleb veelgi. Kantsler rääkis, et Eesti eesistumist Euroopa Liidus 2018. aastal on kavas kasutada ka rukki populariseerimiseks. “Näiteks tutvustada meie rukkikultuuri liikmesriikide põllumajandusministritele,” sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles