Virumaa Teataja ei rikkunud head ajakirjandustava

Andrus Karnau
, Pressinõukogu esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Virumaa Teataja

Pressinõukogu arutas Marge Guljavini kaebust Virumaa Teatajas 19. märtsil 2016 ilmunud artikli “Õpilase säuts tõi kaasa konflikti õpetajatega” peale ja otsustas, et leht ei rikkunud head ajakirjandustava.

Artikkel räägib sellest, et Vinni-Pajusti gümnaasiumis lavastati õpetaja kirjutatud näidend, mille suudlusstseen ajendas ühte õpilast kirjutama Twitteris kommentaari. Leht kirjutab, et kommentaari tagajärjel tekkis õpilasel õpetajatega konflikt ja ta ähvardati koolist välja visata.

Marge Guljavin kaebas Pressinõukogule, et ajakirjanik kajastas sündmusi erapooletult ja on varjanud talle teadaolevaid fakte. Kaebaja märkis, et tegemist ei olnud õpetaja kirjutatud näidendiga, sest õpilased esitasid laval tuntud eesti ja vene kirjanike ning kolme tundmatu autori tekste. Kaebaja märkis, et 12. klassi pöördumise näol on tegemist ühe inimese saadetud meiliga ja asjaosalised ei ole seda näinud. Kaebaja hinnangul ei tohiks lugeda ühte inimest klassiks. Samuti ei ole kaebaja rahul, et ajakirjanik on kasutanud infot, mis pärineb 12. klassi Facebookist. Kaebaja ei ole rahul, et ei saanud õpilase väiteid kommenteerida. Kaebaja märkis, et osa intervjueeritud õpilasi olid alaealised, kuid nende vanemad või vastutavad isikud ei olnud intervjuust teadlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles