Juhtkiri: Puhkus kui täiuslik taaskäivitus

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõpuks ometi on suvekuu käes ja seega on alanud ka oodatud suvepuhkuste aeg. Soovitame puhata – seda lausa peab tegema. Kui palju ja kuidas, tuleb igaühel vastavalt oma võimalustele vaadata. Sageli ollakse tööst nii väsinud, et esimesed puhkusepäevad kuluvad lihtsalt väljamagamisele ja olemisele. Kes ei ole aga varakult puhkuseplaane teinud, võiks hiljemalt puhkuse alguses endale mõne eesmärgi seada ja mõelda, mida talle meeldiks teha, kuidas talle meeldiks puhata. Seda selleks, et puhkuse lõpus ei oleks pettumust – läbi sai, aga puhanud õigupoolest polegi.

Nii et kes puhkab tõeliselt hästi välja kodust võimalikult kaugele sõites, valigu sihtkoht ja otsigu lagedale kohver. Kes aga on oodanud seda, et lõpuks on aega ka kodus olla, nautigu oma koduseinte kindlust.

Hea mõte on sättida ka Eestis enda jaoks marsruute nõnda, et muu hulgas saaksid läbi käidud nii sõbrad-sugulased kui vaatamisväärsused ning lemmikpaigad. Enamasti jäävad kodused turismiobjektid vaeslapse ossa, seetõttu võikski end üle kavaldada ja lasta ristuda teedel, mis viivad ühtlasi sõpradele-tuttavatele külla.

Kindlasti soovitame valida mõned kontserdid ja suveetendused, lugeda läbi raamatud, mis ajapuudusel on öökapil ootamas või veel hoopis raamatukogust või -poest koju toomata. Aga miks mitte hoopis ise oma mõtteid-tähelepanekuid kirja panna. Väga vajalik! Suisa teraapiline!

Kel aga jaksu ning indu end puhkuse ajal aktiivselt harida, teadku, et suveülikoolis on võimalik õppida nii amatöörastronoomiat kui tsiviilõigust, nutiajastu oskustest ja positiivsest psühholoogiast rääkimata.

Võibolla tasub endale seada ka uudne siht: puhata nõnda, et mõnda aega on telefon ja arvuti välja lülitatud, sotsiaalmeedias suhtlus peatatud ja end täielikult infomürast isoleeritud. Siis on lootust täiuslikule taaskäivitusele. Nõnda et mis muud kui uutmoodi puhkusele!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles