Noorte meistrite nutikad näpud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte meistrite nutikad näpud.
Noorte meistrite nutikad näpud. Foto: Marianne Loorents

Rakvere kultuurikeskuses avatud Rakvere ja Lääne-Virumaa põhikooliõpilaste tööde näitusel “Nutikas käsitöö” ja Rakvere ametikooli õppurite näitusel “Meistrid on mängus” on ilusad ideed tehtud teoks ülimalt korrektselt.

Rakvere kultuurikeskuse juht Krõõt Nõmmela-Mehide, kes õppinud tekstiilikunsti, ütles, et talle on peentes disainikoolides sageli öeldud, kuidas meil on vedanud, et käsitööoskused on säilinud. “Neile tundub uskumatu, et mõni laps oskab kududa. Seda oskust tasub hoida,” rõhutas ta.

“Väga paljudes maades ei tea lapsed enam midagi heegelnõelast ega varrastest,” kinnitas eelöeldut näituse korraldaja, Rakvere reaalgümnaasiumi käsitööõpetaja Kadi Inno. Ta lisas, et teades, kui vähe jääb lastel aega käsitöö tegemiseks, ei julgenud ta arvata, et tuleb kokku nii palju nii toredaid ja hästi tehtud töid. “Õpetajad on näinud tohutut vaeva, et lapsi motiveerida,” lausus ta käsitööga vaatajate ette tulnud 13 Lääne-Virumaa kooli kiituseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles