Mida arvab lõpetaja?

Kristel Kaljuvee
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida arvab lõpetaja?
Mida arvab lõpetaja? Foto: Shutterstock

Sajad Lääne-Virumaa abituriendid leiavad end peagi uuest olukorrast. Gümnaasiumiõpingud on seljataga, nüüd on aeg iseendale elama hakata ja vastutus võtta. Virumaa Teataja uuris, mida koolilõpetajad lõpuaktuste eel koolilõpust ja elust arvavad.

Hannamari Soidla, Väike-Maarja gümnaasium

Gümnaasiumi lõpetamine märgib mingi etapi lõppu minu elus. Albert Einstein on öelnud, et on ime, kui pärast koolihariduse saamist on inimesel uudishimu. Minuga on see ime õnneks juhtunud, sest uudishimu ja ootus tuleva ees on praegu küll suur. Kui gümnaasium oli koht, kus oli turvaline ning ei pidanud valima eriala, siis nüüd on see hetk, kus on vaja teha mingisugune valik. Pisut hirmutav on mõelda, et olen punktis, kus kõik teed on avatud, jääb vaid see õige üles leida. Leian siiski, et ei tuleks karta eksida, sest kõige olulisem on õppida tundma iseennast. Aastatega on küll edasiõppimise plaanid pidevalt muutunud, kuid praeguseks olen otsustanud minna õppima Tartu ülikooli humanitaar- ja sotsiaalainete õpetamist põhikoolis. Tahaksin, et kool ja haridus tunduks õpilastele pigem võimaluse kui kohustusena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles