Tuhanded ligunesid energiajooksul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatamata lakkamatule vihmasajule, läks Narvas jooksurajale üle 4000 jooksusõbra.
Vaatamata lakkamatule vihmasajule, läks Narvas jooksurajale üle 4000 jooksusõbra. Foto: Ago Gaškov

Laupäeval peetud kuuendal Narva Energiajooksul läks vaatamata päev läbi sadanud vihmale rajale ligi neli tuhat võistlejat, kelle seas näitasid kiiret minekut ka läänevirukad.

Poolmaratoni stardi andis jooksulegend Enn Sellik. Rada kulges mööda Narva promenaadi ja vanalinna ning piki Narva-Jõesuu maanteed. Meeste arvestuses tuli võitjaks Tiidrek Nurme ajaga tund ja seitse minutit. Nurme nimel on ka poolmaratoni Eesti rekord ja praegu valmistub ta võistlema Rio de Janeiro olümpiamängudel. Narvas võistles ta esimest korda. Nii finišisse kui autasustamisele tuli ta plakatiga “Narvas on tore!”.

“Pean Narvat väga oluliseks Eesti linnaks ja mulle meeldis siin joosta, vaatamata sellele, et ilm oli vilets,” ütles Nurme. Rio olümpiamängudeks on ta valmis ja Narva jooks oli oluline osa treeningust. “Narvalased on andnud oma panuse, et Eesti sportlased Rio olümpiamängudel hästi esineksid,” sõnas ta. Kuna seekord oli Tiidrek Nurme teistest võistlejatest tublisti kõvem, oli tal aega ka rajaäärseid vaatamisväärsusi – bastione, Narva jõge ja kaht kindlust – nautida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles