Grill kuumaks ja omalooming küpsema

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grillida võib kõike.
Grillida võib kõike. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Vorstikunn Koit Kuusk võitis äsja esimesed Eesti meistrivõistlused šašlõkigrillimises ja ütleb, et grillida on imelihtne: tuleb ainult põhitõdesid silmas pidada. Grillida võib igal ajal ja igas kohas, vaid veidi tehnilist taipu ja pealehakkamist on vaja, ütleb ta.

Üks põhitõde on Koit Kuuse sõnul see, et lihatükid tuleb grillides tihedalt üksteise vastu lükata ja soola lisada alles siis, kui liha on valmis. “Tihedalt koos olevad tükid ei kõrbe ära, vaid jäävad mahlased. Sool aga tõmbab liha seest mahlad välja. Et vältida üle soolamist, soolake kaks korda vähesel määral,” annab ta nõu.

Grillida võib kõike: loomade-lindude liha, juur-, puu- ja köögivilju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles