Tee ise jaanivorstid

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaaniõhtut ilma grillimiseta on paljudel keeruline ette kujutada - olgu siis vorstid-šašlõkid parimad ning proovida tasub ka grillitud köögivilju.
Jaaniõhtut ilma grillimiseta on paljudel keeruline ette kujutada - olgu siis vorstid-šašlõkid parimad ning proovida tasub ka grillitud köögivilju. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Lihamassi sooltesse toppimine ei ole ainult jõuluaja tegevus – grillvorstitegu väärib ettevõtmist ka suvel. Meelepärasest lihast algusest lõpuni ise valmistatud vorstid on jaaniajal kahtlemata hea valik.

Veneveres elav perenaine Tiina Raudmäe on toiduvalmistamist õppinud oma vanaemalt ja viimaselt on pärit ka tema vorstitegemisoskus.

Suvised vorstid, mida saab nii pannile kui ahju, aga loomulikult ka grillile või lõkkesüte kohale küpsema panna, valmivad tema peres hakklihast. “Mina leian, et parim on lihapoodides lahtiselt müüdav hakkliha,” märgib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles