Riigigümnaasiumi üle peaks laiemalt arutlema

, Rakvere linnavolikogu keskfraktsiooni esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tamm.
Urmas Tamm. Foto: Arvet Mägi

Minul kui lapsevanemal ja Rakvere linnavolikogu keskfraktsiooni juhil tekib järjest küsimusi riigigümnaasiumi loomise võimaluste üle Lääne-Virumaa pealinnas. Küsimused ei tule õhust ja vaid minu isiklikust huvist. Lastevanemad pärivad järjest tihemini, mis saab Rakvere hariduselust.

Kuid linnavolikogus valitseb praegu sel teemal ühisvaikus. Nagu volikogu liikmed pelgaks seda teemat. Nagu kardetaks, et kui Rakverre riigigümnaasiumi asutamise üle hakata arutlema, võib riigigümnaasiumi sõnumit edastava džinni pudelist välja lasta. Siis aga peab ka antud küsimuses mingi otsuseni jõudma. Muutused maakonna gümnaasiumihariduses puudutavad paljusid Lääne-Virumaa elanikke ja pole sugugi vaid roosa tulevik.

Nüüdseks on riigigümnaasium Rakveres tõusev teema, varsti aga juba kuum teema: tulevik on vaja selgeks rääkida. Kohalike volikogude valimised on tulemas. Kas riigigümnaasiumi loomine jääbki järgmise volikogu koosseisu aega ja praegune volikogu lõpetab harjumuspärase haridusmudeliga linnas?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles