Tenno taluateljees lainetab meri

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maali Roomet esineb näitusel meremaalidega.
Maali Roomet esineb näitusel meremaalidega. Foto: Erakogu

Merekultuuri rannaretkelised käisid laupäeval avastamas Rutja küla Tenno taluaeda ja merele keskendunud ateljeenäitust.

Just sel päeval avati Tenno talus pidulikult vanast kanalast loodud ateljee. Vastses ateljees esinevad näitusega Tenno talu perenaised: tekstiilikunstnik Elna Kaasik on toonud vaatajate ette vaibad, nende seas aastal 1999 loodud märgilise “Meretee”, tema kunstnikust tütar Maali Roomet seitse meremaali.

Huvilisi käis ateljeed uudistamas lähedalt ja kaugelt, kokku neljakümne inimese ringis. Elna Kaasik kõneles kokkutulnuile Karepa kandi sajaaastasest kultuuriloost ja sealsest kunstipisikust. “Tahtsin näidata, et minust ja Maalist on just tänu sellele õhustikule kunstnikud saanud. Olen käinud õppimas Richard Sagritsa ja Valli Lember-Bogatkina juures,” rääkis Elna Kaasik. Soojenduseks pakuti piparmündi-mustsõstraleheteed ning Maali Roomet tegi ekskursiooni Tenno talu kolme põlvkonna naiste loodud kaunis taluaias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles