Kui 10. klassi läks vanur, siis 12. klassi lõpetab juba päris noor inimene

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridust omandada pole kunagi hilja, ole sa siis 18 või 68 aastat vana. Kui tahet ja motivatsiooni jagub, saab kõigega hakkama.
Haridust omandada pole kunagi hilja, ole sa siis 18 või 68 aastat vana. Kui tahet ja motivatsiooni jagub, saab kõigega hakkama. Foto: Shutterstock

Hariduse omandamisest rääkides peetakse enamasti silmas noori elluastujaid. Samas on meie ümber palju neid inimesi, kes on haridustee alles küpsemas eas ette võtnud – ja oma elu täielikult muutnud.

“Keskkool jäi mul mitmel põhjusel pooleli,” rääkis Killu Uudeküll. Ta püüdis seda lõpetada, kuid elu tuli vahele ja haridustee katkes õige mitmeks aastaks. “Siis lõpetas mu vanem tütar seitsmenda klassi. Ta on väga tubli, kõik on viied – ja ma hakkasin mõtlema: kuidas ma talle ütlen, et ta peab ikka edasi õppima ... Pean enne enda peal ära proovima,” jutustas Rakvere täiskasvanute gümnaasiumi abiturient, kes keskkooliga paralleelselt käis ka põllumajandusharidust omandamas.

“Kui tavaliselt on vanem lapsele eeskujuks, siis meil oli vastupidi – mind innustas mu tütar,” rääkis Killu Uudeküll, kes läks kooli siis, kui ta noorem tütar oli poolteisekuune.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles