Tuhanded sõdurid harjutasid koostööd

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe keskpolügoonil oli neljapäeval sama tihe liiklus kui Tallinna-Narva maanteel. Strykerid, Pasid, Hummerid ja muud sõjamasinad vurasid kohtunike valvsa pilgu all ringi.
Kaitseväe keskpolügoonil oli neljapäeval sama tihe liiklus kui Tallinna-Narva maanteel. Strykerid, Pasid, Hummerid ja muud sõjamasinad vurasid kohtunike valvsa pilgu all ringi. Foto: Marianne Loorents

Kaitseväe keskpolügooni üks populaarsemaid sõiduriistu on soomuk Stryker. Õppuse Saber Strike ajal vooris 20tonniseid kenasti puuokstega kaunistatud sõidukeid lugematul hulgal. Muuhulgas hakkasid silma võrgu sisse mässitud Hummerid, Pasid ja tundmatuseni maskeeritud sõjamasinad.

Kummikud kurguni ja vihmamantel seljas, ronisime keset kaitseväe keskpolügooni autost välja. Nii kaugele, kui silm ulatus, seisid puude vahel sõjamasinad, laigulises mundris mehed luukidest välja vaatamas.

Neljapäeval tehti reede tarvis peaproovi. Mängiti läbi, kuidas üks üksus sõjategevuse ajal teise välja vahetab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles